Inspirerende workshop

De boontjes uit Egypte of de “gewone“ boontjes uit Nederland. Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis?

Donderdag 21 maart kwamen deze vragen aan de orde tijdens de workshop ‘God in de suppermarkt’ in de DoRe-Kerk. Alfred Slomp nam ons mee in de dagelijkse keuzes die we maken als we boodschappen doen.

Het verschil tussen wat we doen en wat we kunnen doen zou voldoende zijn om het grootste deel van de problemen van de wereld op te lossen.”

Mahatma Gandhi

Dat je het als als consument niet makkelijk hebt met de afweging tussen lekker, gezond, goedkoop, milieuvriendelijk, diervriendelijk, en eerlijk voor de producent is deze avond snel duidelijk. We worden meegenomen in een verhaal hierover en geholpen om onze keuzes en elkaars argumenten te begrijpen. Er worden dialogen opgang gebracht over serieuze maar niet te zware onderwerpen, er wordt vooral ook gezocht naar verbindingen. Voor de deelnemers is het een actieve avond waarin we volop geïnspireerd worden over de groenere keuzes die we kunnen maken.

Bij de ontwikkeling van deze workshop heeft Alfred Slomp zich samen met vriend Arjan Schoonhoven laten inspireren door hoe Jezus omging met de armen en behoeftigen. Samen voerden ze in hun studententijd veel gesprekken over hoeveel invloed ons eten heeft op de natuur. Vanuit hun kerkelijke achtergrond zeggen zij onafhankelijk te willen zijn. Hun initiatief word aanbevolen door o.a. Groenekerken.