Tsjerkepaad

Onze kerk is dit jaar geopend tijdens het jaarlijkse Tsjerkepaad. Naast het bezichtigen van onze kerk is er een mooie tentoonstelling te zien met werk van 3 gemeenteleden en 1 gast.

Van Aly Braaksma kunt u prachtige portretten zien van bekende en minder bekende personen. Allen op vakkundige wijze en met precisie getekend met pastelpotloden. U kunt o.a. een portret van Nelson Mandela zien.

Akke Dorenbos heeft naast het maken van mooie keramische beeldjes inmiddels een eigen stijl ontwikkeld met het schilderen van aquarellen, waaronder landschappen, bloemen, vogels en meer.

Hennie Hoekstra laat enkele portretten en poppen zien. Deze zijn gemaakt van wol met de naaldvilt techniek. Hierbij ziet u o.a. een bruidspaar die 30 jaar terug in deze kerk zijn getrouwd.

Hein Joustra is al enigszins bekend van de foto’s die hij maakt van Dokkum e.o. Hij laat nu ook zijn creatieve kant zien in het maken van aquarellen, waarbij hij soms de foto als inspiratiebron gebruikt.

Naast al dit moois kunt u op zaterdagen het zogenaamde Mennobrood en Fryske dumkes kopen. Dit brood is gemaakt van speciaal meel waar een verhaal aan vast zit waar de vrijwilligsters u over kunnen vertellen.

Tsjerkepaad is geopend op zaterdagen van 13.30 tot 17.00

Bij voldoende vrijwilligers zijn we er ook op woensdag- of vrijdagmiddag.